Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес няма да водят преговори с Хамилтън за нов договор преди...

В Мерцедес няма да водят преговори с Хамилтън за нов договор преди края на сезона

58
0
Люис Хамилтън

В Мерцедес няма да водят преговори за удължаване на договора на Люис Хамилтън тази година. Това заяви спортният шеф на Сребърните стрели Тото Волф в уикенда за Гран при на Белгия. Договорът на британеца изтича в края на 2018.

В уикенда за Гран при на Белгия тръгнаха слухове, че разговорите за подновяването на контракта на британеца вече са започнали. Волф обаче обяви, че преговорите ще започнат най-рано след края на сезона.

„Между Мерцедес и Люис има много добри взаимоотношения, но все още не е дошло времето да започваме подобни разговори, каза Волф. – Имаме още 8 трудни състезания пред нас и периодът ще бъде много напрегнат и неподходящ за такива дискусии.“

Австриецът също така не изпусна възможността да похвали Люис за фантастичното каране по време на целия уикенд в Белгия: „Той се защити перфектно в първата обиколка. След питстопа забелязахме лека неизправност в една от задните му гуми и имахме въпросителни дали ще издържи до края. Тогава излезе и колата за сигурност и направи решението по-лесно за нас.

Проведохме дискусия с кои гуми да продължи – нямахме още един комплект ултрасофт и екипът в бокса реши, че софт гумите са най-добрият ни вариант, разбира се, ако Люис успее да задържи първото място след рестарта. Както той показа, това бе правилното решение и ни донесе страхотна победа.“