Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън много недоволни от преминаването на Мекис във Ферари

В Макларън много недоволни от преминаването на Мекис във Ферари

28
0
Ерик Булие

От екипа на Макларън обявиха, че са много недоволни от преминаването на състезателния заместник-директор и такъв по сигурността на ФИА Лоран Мекис в екипа на Ферари. Новината бе обявена официално преди 2 дни, като Мекис ще заема неясна засега техническа позиция.

От ФИА обявиха още, че Мекис ще продължава да изпълнява функциите си по сигурността в следващите 6 месеца, докато изтече транзитния му период, в който той няма право да работи за други компании в спорта. Така той ще може да започне работа в Скудерията през септември.

Той обаче повече няма да бъде консултиран за техническите разработки на отборите, за да не ги използва при отиването си във Ферари. Именно от това обаче се опасяват в Макларън, тъй като той има много информация за разработките на тимовете за последните няколко години.

Лоран се присъедини към централата през октомври 2014 г. като директор по сигурността, а от 2017 г. стана състезателен заместник-директор и се смяташе, че в бъдеще именно той може да замести Чарли Уайтинг.

„Много сме недоволни от това, че ФИА губи още един ключов служител в полза на състезателен отбор, заяви състезателният директор на Макларън Ерик Булие.

– Особено след като бе постигнато съгласие от всички тимове на последната среща на Стратегическата група, че никое техническо лице на ФИА не може да работи за даден отбор преди да са минали 12 месеца от напускането му.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter