Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф проведе среща с тима на Мерцедес, Розберг и Хамилтън в Абу...

Волф проведе среща с тима на Мерцедес, Розберг и Хамилтън в Абу Даби

81
0

Тото Волф събра екипа на Мерцедес в гаража на тима на пистата Яс Марина. Пилотите Нико Розберг и Люис Хамилтън присъстваха на срещата. Публично не бе оповестено за какво говори спортният шеф на Мерцедес, но този уикенд в Абу Даби ще се реши титлата във Формула 1 за 2016 г., а претендентите са именно състезателите на отбора на щутгартския концерн.

По-рано Розберг и Хамилтън споделиха очакванията си за финалната надпревара през този сезон на специална пресконференция, на която присъстваха само двамата.

Люис заяви, че се гордее с представянето си през 2016 г., независимо от изхода на шампионата.

„Сезонът беше истинско предизвикателство, имаше и върхове, и спадове”, каза английският пилот. „Успях обаче да превърна негативите в позитиви. Наистина се гордея с постигнатото. (В определен момент от първенството) бях с 43 точки назад. Мислех, че е невъзможно да наваксам такава разлика, а почти обърнах нещата. Това показва, че всичко е възможно. Ще продължа да се боря, имайки това предвид.”

„Нико бе на полпозишън през последните две години тук, на Яс Марина. Беше много бърз. По принцип съм силен на тази писта, но в тези две надпревари не се справих. Така че целта ми сега е да взема първа позиция на старта. Ако съм начело в състезанието, искам да съм възможно най-напред.”

Нико за пореден път трябваше да отговаря на въпроса как би се чувствал, ако стане шампион при толкова технически повреди в колата на съотборника му.

„Наясно съм как протече сезонът. Но той още не е приключил. Всяко заключение би било прибързано. Аз ще се концентрирам върху собственото си представяне този уикенд. Вълнувам се, че ще се боря за титлата. Но както всеки друг път, ще се съсредоточа върху битката за победа. Този уикенд ще е като всички останали – ще се боря за успех и ще сторя каквото мога, за да го постигна. В границите на приемливото, разбира се”, заяви Розберг.

Пилотите на Мерцедес бяха помолени и да коментират размяната на по петима механици в екипите им в началото на сезона. „Какво обяснение ти дадоха на теб?”, подхвърли Люис към съотборника си.

„В нашия тим се борим вече три години – както за победи в състезанията, така и за шампионата. Естествено е да се получи известно разделение между двете страни на гаража”, каза Нико. „Това не е добре за цялостното представяне на екипа, защото се търси силен отборен дух – всички трябва да работят в една посока. Ето защо бе взето решението за такава ротация. Смятам, че тази година бе демонстрирано, че това е добре, защото екипният дух е чудесен. Първоначално, разбира се, не е свръхудобно. С механиците ми сме близки, така че имаше нужда от известно време, докато свикнем с промяната. Но разбирам, че това бе правилно действие от гледна точка на отбора.

Хамилтън не отговори пряко на въпроса: „Ще трябва да си купите книгата ми след десет години – в нея ще ви разкажа какво стана. Ще е интересно четиво. Нещата започнаха трудно в началото на годината с новите ми механици. Те просто не разбираха какво се случва. Имахме толкова проблеми. Чувстваха, че в социалните медии множество фенове ги обвиняват, когато определено нещо изобщо не бе свързано с тяхната работа. След това постигнахме много успехи и сега имаме страхотни отношения. Гордея се много с екипа, с който работя понастоящем.”