Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън доволни от баланса на МP4-25

В Макларън доволни от баланса на МP4-25

35
0

Първо време даде Люис Хамилтън (Макларън) във втората петъчна тренировка за Гран при на Австралия днес.

– Пистата бе много мръсна сутринта – всички обикновено чакат някой да изчисти линията, но аз исках да изляза и да се позабавлявам! Определено смятам, че имаме подобрение в скоростта спрямо Бахрейн. Усещането в един бърз тур като цяло е по-добро. Върху това работихме от първия старт досега и се чувствам по-уверен преди утрешната квалификация в това, че ще мога да атакувам момчетата, класирали се пред нас преди две седмици – коментира Хамилтън.

Следобед на мократа писта той провери какъв е ефекта от някои промени в настройките, но пълното им влияние не стана ясно, след като Албърт парк така и не изсъхна напълно. Въпреки това Люис твърди, че балансът на МР4-25 е добър. Съотборникът му Дженсън Бътън от своя страна каза, че е сравнително доволен в това отношение за собствения си болид.

– Балансът се подобряваше непрекъснато през деня. Всъщност бях доволен още от първата си обиколка сутринта. Днес е само петък и може би бяхме по-леки от някои от бързите ни съперници, но утре ще видим къде точно се намираме. Работата не бе лесна заради променливите условия и трафика. Всеки път, когато излизах с нови гуми, попадах на други автомобили. Но ще дам всичко от себе си утре – каза още Дженсън.