Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън доволни от първия ден

В Макларън доволни от първия ден

54
0
2013,Макларън,Малайзия,Серхио Перес

При нормални условия Макларън отново можеха да бъдат намерени едва в средата на класирането. Серхио Перес завърши втората свободна тренировка на 11-а позиция с изоставане от 1,269 сек зад водача Райконен, докато Бътън бе с място назад с едва 0,027 сек зад съотборника си.

„Днес свършихме добра работа“, сподели Бътън доволен. „Събрахме наистина полезна информация за поведението на МР4-28. Тук на сухо колата се държеше по-добре, отколкото в Мелбърн, но въпреки това пак нямахме достатъчно скорост.

Отбелязахме някои подобрения, който ще се опитаме да използваме в утрешния ден. Това е окуражаващо за нас. Предвид наученото бе добър ден за нас, което показва, че момчетата у дома в Уокинг са работили усилено. И тук на пистата всички работим с много желание.

Много по-лесно е да работиш с кола, която е способна да побеждавам отколкото с такава, която не е още достатъчно конкурентна.“

„Днес работихме усилено по предвидената програма за първата и втората тренировка“, обясни и тим шефът Мартин Уитмарш. „Използвахме успешно и новите елементи, които са развити специално за този уикенд. Надяваме се те да ни помогнат да разберем още по-добре поведението на МР4-28.

Като цяло сме доволни от днешния ден, най-малкото защото събрахме голямо количество данни, които детайлно ще анализираме. Надяваме се да успеем да оптимизираме поведението на колата за състезанието.

При тези условия всички в нашия екип работят усилено и неуморно, затова искам да благодаря на всички.“