Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън доволни от рекордно бърз стоп в бокса

В Макларън доволни от рекордно бърз стоп в бокса

48
0
бокс,Люис Хамилтън,питстоп

Стоповете в бокса през този сезон бяха един от най-трудните елементи в състезанието и не рядко пилотите губеха позиции. Въпреки че отборът се стреми към перфекционизъм във всичко, не бяха малко случаите, когато именно при смяната на гуми се получаваха драми.

Очакваше се, че с идването на спортния директор Сам Майкъл, който отговаря за операциите на титлата, организацията трябваше да се подобри. Случи се обаче точно обратното. Проблемите зачестиха, а от ръководството започнаха да се оправдават, че когато човек работи се случва и да сгреши.

„За съжаление винаги се случва нещо, защото повече от десет човека трябва да работят като един в диапазон от 10 секунди“, обясняваше Майкъл.

Вчера обаче за първи път механиците на екипа показаха потенциала си. При второто спиране на Бътън те поставиха рекорд след като смениха гумите му за едва 2,31 сек.

„Искам да благодаря на момчетата, защото те подобриха нашия собствен рекорд за най-бързо обслужване“, заяви Майкъл. И така след като до момента се случваше по-често пилотите на Макларън да губят позиции в бокса, сега Бътън успя да спечели една.

„Този стоп бе решаващ, защото това позволи на Дженсън да мине пред Фетел. Когато спечелим позиция в бокса е особено радващо за механиците. Това е успешен завършек на тяхната работа. Не трябва да забравяме обаче, че във всеки отбор нещо може да се обърка и да не изпадаме в еуфория от постигнатия рекорд.

Бяхме много сигурни през днешния ден. Но трябва да продължим да тренираме. Като се има предвид, че за спуканата гума на Люис се нуждаехме от 5,5 сек можем да кажем, че средното време за смяна днес е много добро. Става дума, че дори да се допусне грешка трябва нейното изглаждане да става в рамките на десети от секундата, а не за секунди. Върху това сме се концентрирали, както и върху постоянството при спиранията.“

И когато при подобряването на работата в бокса се постигне рекорд, то екипът го приема с удоволствие.

„Не сме си поставяли конкретна цел, да поставим рекорд. Просто нещата идват от само себе си и въпросът е да запазим тези резултати за постоянно.“