Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън доволни от темпото си, но търсят подобрение

В Макларън доволни от темпото си, но търсят подобрение

684
0
Даниел Рикиардо, Макларън
снимка: Макларън

Пилотите на Макларън Ландо Норис и Даниел Рикиардо се наредиха втори и пети в петъчните свободни тренировки преди Гран при на САЩ. И двамата бяха удовлетворени от темпото си, очаквайки дори да го подобрят за предстоящата квалификация.

„Беше топло и малко сложно на моменти – доста неравно и ветровито. Не бяха идеални за каране условия“, отбеляза Норис

„Но по отношение на темпото спрямо останалите мисля, че сме в добра позиция. Ще продължим да се трудим, за да се опитаме да направим колата малко по-удобна за каране. Ако имаме по-голяма увереност в болида, би ни било по-лесно да натиснем повече в квалификацията.“

Рикиардо от момента, в който пристигна в Съединените щати, не крие задоволството си от това, че отново е в Остин

Австралиецът има огромна слабост към града, а след първите тренировки на пистата Circuit of the Americas посочи, че вижда добри знаци за по-нататъшното си представяне там.

„Определено има още работа, но нищо твърде сериозно. Мисля, че ще се справим с няколко промени в настройките. Но смятам, че сме в прилична позиция. Очевидно сме конкурентоспособни – и двете ни коли са в топ 5. Ще се постараем да намерим няколко десети от секундата. Но е прекрасно отново да сме в Тексас. Великият щат Тексас… Аз съм австралиец по рождение и тексасец по волята Божи!“, заяви Даниел.

Изпълнителният директор на Макларън Андреа Стела допълни, че пистата е доста агресивна спрямо гумите.

„Затова се съсредоточихме основно върху това да разберем тяхното поведение в необичайно топлите условия. Темпото ни изглеждаше наред в сравнение с останалите съперници в средата на колоната. Целта ни е да спечелим добри точки в неделя“, каза още Стела.