Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън и Рено доволни от работата си на Рикардо Тормо

В Макларън и Рено доволни от работата си на Рикардо Тормо

28
0

Люис Хамилтън даде трето време с новия си Макларън МР4-25 на дългата малко повече от 4 км писта Рикардо Тормо в Испания. Англичанинът направи 108 тура (общо 438 км), а най-доброто си постижение даде след обяд. Той продължи да работи по започната от третия пилот на отбора Гари Пафет програма за изпробване на настройки, проучване на разликите в баланса с много и малко гориво и т.н. Хамилтън заяви, че е доволен от представянето на автомобила, който през последния ден тренировки ще кара Дженсън Бътън. Люис допълни, че разликата между усещанията му в тази кола и миналогодишния болид е огромна. Екипът прие това за много добър знак, след като миналата година им бе нужен половин сезон, за да оправят МР4-24 и той да започне да дава резултати.

С 4-о време завърши вторият ден тестове за Роберт Кубица. Полякът провежда изпитания на новото R30 от вчера, но не гони времена за обиколка в началото на предсезонната подготовка.

– След вчерашната проверка на системите в болида днешният ден бе отделен за това да се опитаме да разберем малко повече колата, най-вече по отношение на това как се променя балансът при различни промени в настройките. Всичко е доста по-различно от нещата, с които бяхме свикнали и е важно да придобием вярно усещане за поведението й. Направихме една много дълга серия и тя премина доста добре. Нямаше проблеми, а това е добър знак за издръжливостта [на автомобила] – обясни полякът.

Общо 119 бяха направените от него обиколки и липсата на повреди удовлетвори и техническия екип.

– Направените преди тренировката промени пооправиха малко нестабилността на предната част и Роберт изглежда бе много по-доволен и се чувстваше удобно в колата – заяви главният рейс инженер Алан Перман. – Условията на пистата бяха прилични, а гумите на Бриджстоун пасват особено добре на това трасе – затова е и лесно да се кара с тях тук.

Утре Витали Петров сяда зад волана за първия си официален тест като титуляр във Формула 1. Руснакът, който бе потвърден официално от Рено в неделя, е първият представител на родината си в Гран при.