Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън много по-уверени след последните победи

В Макларън много по-уверени след последните победи

16
0
Дженсън Бътън,Макларън

Връщайки се на работа след задължителната лятна пауза, тимът на Макларън разпространи превюто си за Гран при на Белгия, която е следващата седмица. В предварителните коментари на пилотите и шефа на тима Мартин Уитмарш, наред с традиционните думи за времето на Спа и бързите й завои, ясно личи и задоволство от напредъка това лято.

След месец извън кокпита, мисля, че всеки пилот на грида би искал да се състезава отново на трасе като Спа-Франкоршамп, една от най-великите писти в света – категоричен е Люис Хамилтън. – Винаги много съм обичал Спа, място на което наистина можеш да усетиш границите на възможното. Затова нямам търпение да направя първата си обиколка в петък. Завои като Червената Вода, Пуон, Бланшимо са фантастични. Особено Пуон, невероятен е. Наистина сте на ръба на възможното сцепление и трябва много внимателно да играете с газта и да се опитате да изчистите максимално движението с волана. Когато успеете да го направите, чувството е невероятно.

Мисля, че влизаме в състезанието от отлична изходна позиция – спечелихме последните две състезания, усещането в колата е много добро, работихме здраво по настройването й. Тя наистина вдъхва доверие в момента. Това значи, че може да натиснем малко повече, особено в квалификациите.

Бътън, от своя страна, твърди, че всъщност Макларън-а му е бил токова добър в Унгария, че е можел да спечели и на суха писта, както на влажна, а това е важно за състезание като това в Белгия.

Обичам да се състезавам на Спа, но в последните две години не можах да направя твърде много, защото трябваше да напусна Гран при на Белгия не по моя вина – с лека ирония си спомня Дженсън. – Колата ни определено се усеща много приятна за каране в момента. Не мисля, че този път гумите за уикенда ще ни попречат, защото научихме много за работата на типа Медиум след състезанието във Валенсия и напреднахме доста.

Бътън коментира още, че на тази писта ролята на DRS вероятно ще е най-малка, заради много дългите прави като Ле Комбс, където колите се настигат след като се използва турболенцията на предния болид в Червената вода.
Шефът на тима Мартин Уитмарш пък споделя, че екипът се събрал в отлично настроение и е мобилизиран за точна, перфектна работа в заключителната част на сезона в Европа.