Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън не очаквали да са толкова бързи

В Макларън не очаквали да са толкова бързи

2102
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

Карлос Сайнц заяви, че в екипа му Макларън не са очаквали да са толкова бързи в уикенда за Гран при на Франция. Испанецът се класира 6-и на стартовата решетка, а пред него е съотборникът му Ландо Норис. И двамата изпревариха Себастиан Фетел с Ферари.

Макларън използва ново окачване на Пол Рикар и изглежда с него колата работи отлично с гумите. Двамата пилоти показаха великолепно темпо и с гумите медиум. С тях те преминаха втората част на квалификацията и ще стартират в състезанието утре.

„Не очаквахме да сме толкова добри в квалификацията, каза Сайнц. – Аз лично през целия уикенд имах трудности с колата. И правих много експерименти. Петото и шестото място са невероятни за тима. Утре не вярвам да сме толкова бързи. Ще се опитаме да сме най-добрите извън водещите 3 тима.“

Норис пък заяви, че в екипа на Макларън нямат някакви тайни подобрения по колата, на които да се дължи страхотното представяне на тима в уикенда за Гран при на Франция до момента.

„Щастлив съм, каза Норис. – Не сме очаквали такова класиране. Пред Фетел сме. Сигурен съм, че ще е трудно да го победим утре. Но ние сме пред тези пилоти, пред които трябва да бъдем. Чух слухове, че от Рено са казали, че имаме някакви тайни подобрения по колата за това състезание. Бих искал да е така, но ние нямаме такива.“

След квалификацията от Макларън обявиха, че ще построят нов въздушен тунел в технологичния център на тима в Уокинг. Това трябва да се случи в следващите 2 г. В последните 10-ина години тимът използваше основно тунела на Тойота в Кьолн.