Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън не си правят илюзии въпреки предните позиции

В Макларън не си правят илюзии въпреки предните позиции

23
0
Дженсън Бътън

Люис Хамилтън бе поредният пилот, който заяви колко много харесва Монако и какво огромно удоволствие му доставя карането по улиците на Княжеството в болид от Формула 1. Пилотът на Макларън даде второ време в следобедната сесия и изрази удовлетворение от поведението на автомобила си.

Много съм доволен от баланса на колата, а и се опазих от неприятности. Надпреварата обаче ще е жестока. Бързо се свиква с използването на DRS и KERS, но на практика от тях има смисъл само на правата до питовете и нагоре по хълма. В по-бавните сектори просто не ги използваш. Може би ще открия още някое място, където да ги включвам за квалификацията, но няма да издавам къде! – каза Хамилтън.

Дженсън Бътън от своя страна бе четвърти в подреждането, като за него се оказа, че първата обиколка е била истински шок, тъй като трасето бе твърде хлъзгаво.

След качване нивото на сцепление обаче автомобилът върви чудесно. Нямах грижи с допълнителните системи и работата им, но съм доволен, че няма да ползваме DRS в тунела. ФИА определено взе правилното решение по този въпрос. Освен това смятам, че открих къде е най-добре да се включва KERS-ът – заяви той.

Световният шампион за 2009 г. допълни, че се чувства по-удобно в автомобила спрямо миналия сезон, макар да има още върху какво да работи. Той също отбеляза, че износването на гумите не е било толкова жестоко, каквото се очакваше особено за суперсофт.

Много солидна работа – така определи представянето на екипа си шефът на Макларън Мартин Уитмарш.

Люис и Дженсън се справиха прекрасно. Инженерите и механиците не допуснаха грешки. Окуражаващо е, че болидите ни се класираха в челото на таблицата, но не си правим илюзии относно останалата част от уикенда. На всички е ясно, че Ред Бул, Ферари и Мерцедес са силни. Това предполага сериозна битка в квалификацията и невероятно състезание в неделя – допълни Уитмарш.