Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън не винят никого

В Макларън не винят никого

33
0

Шефът на Макларън Рон Денис заяви, че не укорява никого от пилотите си за инцидента, заради който обаче и двамата отпаднаха. Според англичанина нямало никакъв смисъл да се сърди на някого.
###
Ситуацията в екипа на Макларън от известно време съвсем не е блестяща, но след вчерашната катастрофа, при която Хуан Монтоя удари Кими Райконен нещата съвсем се объркаха. Шефът на тима Рон Денис заяви след надпреварата, че не укорява никого от пилотите си за инцидента, заради който обаче и двамата отпаднаха. Според англичанина нямало никакъв смисъл да се сърди на някого:
Наясно сме какво стана. Не смятам, че ще послужи за каквото и да е да стоварваме вината върху някого. Става въпрос за разбиране на това как протекоха събитията. След като прегледахме собствените си данни и видеозаписите, установихме, че инцидентът е започнал преди удара. Хайдфелд притисна Бътън, той на свой ред притисна Хуан Пабло, който стъпи на мръсната част и удари Кими – бе обяснението на Денис за катастрофата.
Инцидентът бе втори поред за Монтоя, след като в Гран при на Канада се удари с Нико Розберг (Уилямс) пак малко след старта. Неговото лично обяснение странно се измени неколкократно. Веднъж колумбиецът повтори почти дословно теорията на Рон Денис, а след това заяви просто, че Райконен спрял твърде рязко пред него и затова го ударил.
Коментарът на Кими също се изчерпа с изразяване на разочарование от ранното отпадане и отказ да вини някого за инцидента.