Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън радостни от големия скок

В Макларън радостни от големия скок

46
0

За първи път през този сезон екипът на Макларън Мерцедес успя да класира и двата си автомобила в последната част на квалификацията. В домашното за Мерцедес състезание Люис Хамилтън (показващ чудесна форма през целия уикенд, благодарение на новите части в болида му и спечелил втората и третата свободни тренировки) и Хейки Ковалайнен се класираха пета и шеста позиция. Хамилтън изостана с едва 0,386 сек от победителя Марк Уебър, а финландският му колега бе с близо 0,9 сек по-бавен от съотборника си, но благодарение на променливите условия зае шестата позиция.

“Колата се държи наистина добре”, радваше се Хамилтън. “Прекрасно е когато имаш кола, с която можеш да рискуваш в завоите. Радвам се, че успях да стигна до третата част на квалификацията. Това за нас тази година е успех и мога само да кажа, че тимът е свършил прекрасна работа.

Заради променливите условия имаше много напрежение на пистата, но отбора се справи брилянтно и в подходящите моменти разполагах с подходящите гуми. Отново искам да благодаря и на момчетата от фабриката, които са свършили чудесна работа, за да получим частите навреме. А те дават голяма разлика както се вижда ясно.

За съжаление пистата се подобри още след като дадох най-доброто си време и това позволи на другите да ме изпреварят. По време на моята обиколка все още беше доста хлъзгаво. Чудесно е, че ще можем да стартираме от трета редица с Хейки.

Намираме се дори на позиции, от които можем да атакуваме дори подиума. Ще се опитаме, но ще е трудно да победим някой от болидите на Браун и Ред Бул.

Направихме сериозен прогрес по време на уикенда и това, което ни обнадеждава още повече е, че има и още потенциал. Все ми е едно дали ще вали, надявам се на хубаво и безаварийно състезание.”

“Днешният ден протече значително по-добре за мен от това, което очаквах”, сподели впечатленията си и Ковалайнен. “Мога само да се радвам на този си резултат. Моята стратегия за използването на гумите функционира прекрасно този следобед, разполагах с необходимата екипировка във втората част, когато условията бяха най-тежки.

Благодаря на тима за прекрасната работа. Още по-радостното е, че въпреки че не разполагам със същите компоненти като Люис успяваме да направим впечатляващ напредък.”

“За начало иска да поздравя Мерцедес, защото в първите седем коли има пет мотора на фирмата”, усмихваше се този път Мартин Уитмарш. “Определено сме направили крачка напред и се радваме, че успяхме да вкараме и двете коли в последната част на квалификацията.

Всички в отбора работиха много усилено и е много успокояващо, когато видиш напрактика положителните резултати от своята работа. Люис и Хейки свършиха също прекрасно своята работа при много тежки условия, като особено скоростта на Хейки бе впечатляваща. Радваме се на днешните резултати и смятаме, че разполагаме с чудесна тактика за утрешния ден.”

 “Още от вчерашния ден бяхме обнадеждени, че е възможен добър резултат в домашното ни състезание”, радваше се и спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг. “Люис и Хейки свършиха чудесна работа. Възможно бе да се класираме и по-напред от третата редица.

Квалификацията пък бе доста напрегната и лесно можеше да се допусне грешка. Екипът и пилотите работиха упорито след слабото представяне на Силвърстоун и резултатите са налице. Определено направихме крачка в правилната посока.