Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън разчитат и на хладното време

В Макларън разчитат и на хладното време

37
0
Дженсън Бътън

В тима на Макларън ще разчитат и на по-хладното време през уикенда в Белгия, за да спечелят трето поредно състезание този сезон. По време на срещата си с медиите Дженсън Бътън отново повтори, че тимът му е фаворит на Спа.

Според него причините за това са поне две. Първата е, че колата изисква висока скорост на правите (което не е най-силната страна на Ред Бул), а с използването на новата модификация DRS и задно крило Маклалън ще я имат. Втората пък е тази, че двигателите са много важни на това трасе и тимът му има силния агрегат на Мерцедес.

– Те (предишните две писти) бяха много различни като характер и състезанията бяха при различни условия, но ние спечелихме и двете – аргументира се Бътън. – Може да кажете, че и двата уикенда бяха студени, а Ред Бул не обичат студеното време, но и тук времето ще е подобно.

Бътън смята още, че Ред Бул освен това, нямат нужда да печелят на всяка цена, докато те и Ферари са длъжни, ако искат да запазят дори минимален шанс за спечелване на титлите.

Според Дженсън ще е много трудно в оставащите 8 състезания някой да успее да настигне Себастиан Фетел при пилотите, но всички ще се борят до край.

– Ще е много трудно за всеки от нас (Хамилтън, Алонсо, Уебър и самият Дженсън) да го настигнем – казва още шампионът за 2009 г., – особено за Макр, защото има кола, която ще е бърза там където ще е бърз и Фетел. В това отношение за нас ще е малко по-леко и особено за Фернандо , защото ако има бърза кола ще може да печели сам.