Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън развиват болида си

В Макларън развиват болида си

42
0

Екипът на Макларън работи по развитието на болида си МР4-24 по време на уикенда за Гран при на Великобритания. Отборът взе решение двамата пилоти да са с различни програми, за да се направи директно сравнение на поведението на колата.

Люис Хамилтън работи по баланса на колата си сутринта и остана доволен от постоянното й поведение, като изпробва и някои нови аеродинамични елементи.

– Отне ми малко време да свикна с автомобила тази сутрин. Усещането е малко по-различно от това в предишните стартове. Като цяло съм много щастлив от баланса, но с ревизиран автомобил на такава високоскоростна писта се изисква малко повече време от обичайното, за да намериш лимита. Не е тайна, че ни липсва скорост в по-бързите сектори, но поведението не бе твърде лошо – обясни англичанинът.

Хейки Ковалайнен, който бе с KERS за разлика от съотборника си, също смята, че е постигнат прогрес.

– Знаем, че уикендът ни няма да е лесен, тъй като ни липсва сцепление, но иначе балансът бе сравнително добър. Тъй като Люис е без KERS този уикенд, трябва да сравним баланса при двете коли. Трудно е да се каже дали системата дава предимство, но поне моето усещане е, че вървя по-добре с нея. През този уикенд ще работим по развитието на болида си. Каквото и да стане, със сигурност ще научим множество полезни неща – коментира финландецът.