Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън се надявали на по-добро представяне

В Макларън се надявали на по-добро представяне

41
0

Пилотите на Макларън Мерцедес Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен завършиха на пета и шеста позиция в квалификацията днес и това определено не бе желаното от екипа представяне. Въпреки това в отбора цари оптимизъм и всички смятат че благодарение на една добра стратегия могат да се представят значително по-добре на състезанието утре.
“Малко съм изненадан, че не съм по-напред”, заяви Хамилтън след квалификацията. “Колата стоеше доста добре на пистата и успях да направя доста обиколки. В първите две части на квалификацията баланса бе почти перфектен. Времената в десетката обаче са толкова близки, че със сигурност предстои доста напрегнато и успорвано състезание. Трета стартова редица не е края на света, а около и пред нас има много добри пилоти амбицирани да се представят по най-добрия начин. Ще бъде важно да направим добър старт, при което да спечелим колкото се може повече позиции. Сигурен съм че разполагаме с добра състезателна скорост и добра стратегия.”
Ковалайнен също изглежда не очакваше подобно класиране, въпреки проблемите си в петък.
“Не мислех за трета стартова редица, защото нещата в последната част на квалификацията вървяха добре”, заяви финландецът. “Времената обаче са много близки и с малко по-добро време можеше да съм няколко позиции по-напред. Състезанието е дълго и всичко може да се случи. Не съм сигурен дали липсата на практика в петък даде отражение на представянето ми днес. Разбира се колкото повече караш толкова по-уверен ставаш. Но не смятам че проблемите вчера се отразиха в квалификацията днес. Тимът свърши чудесна работа и подготви отлично колата ми.”
“Разбира се по-предни позиции щяха да ни харесат повече, но от трета редица е възможно да направим всичко”, направи равносметка Рон Денис. “Смятам, че сме добре подготвени за състезанието утре и че нашата стратегия ще се изплати. Смятам че тя е много добра и ще ни даде възможност да отидем няколко позиции напред. Една или две обиколки в повече при първите спирания в бокса могат да донесат много предимство. Състезанието със сигурност ще е напрегнато и интересно. Възможно е всеки да спечели. Това е хубаво за зрителите и аз съм сигурен, че Люис, Хейки и целия тим ще се представят достойно.”
Това че Рено успяха да пратят свой пилот на първа редица не впечатли особено Денис.
“Без съмнение в Рено са свършили прекрасна работа, със сигурност по-добра от колкото в първите три състезания. Барселона обаче е една от пистите, на които разликата в килограмите дава големи разлики. Ще видим утре, кой къде се намира.”
Спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг също предвижда добро представяне утре.
“Пета и шеста позиция със сигурност не са стартовите позиции, за които мечтаем. Въпреки това малките разлики между пилотите в топ пет се оказаха решаващи за нас. Важно обаче е, кога нашите конкуренти на по-предните позиции ще влязат в бокса. Люис и Хейки са доволни от колите си, при дългите серии от обиколки дадохме добри и константни резултати. Така че целта е да се представим доста по-добре в състезанието отколкото в квалификацията.”