Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън убедени, че стратегията им е правилна

В Макларън убедени, че стратегията им е правилна

50
0
Люис Хамилтън

В тима на Макларън изразиха увереност, че въпреки използването днес и на трите чифта меки гуми за квалификацията и състезанието, шансът им за успех в Гран при на Турция не се е променил сериозно.

Беше твърде рисковано да не се опитаме да подобрим времето си в края на квалификацията, защото Мерцедес и Ферари показаха доста добра скорост и имаше опасност да ни изпреварят, което и се случи с Нико – категоричен бе Люис Хамилтън по време на срещата с медиите тази вечер.

Англичанинът постави началото на стратегиите със съхранение на комплекти гуми по време на предишното състезание в Китай и сега много голяма част от екипите я последваха.

Да използваме и двата чифта нови гуми в Q3 беше по-добрата опция за нас – подкрепи го и Дженсън Бътън, който обясни, че въпреки че балансът на колата като цяло е бил добър, все пак не е имал достатъчно сцепление.

Предните колела блокираха и не постигнах скорост, но би могло и да е по-лошо – заяви още Дженсън.

Шефът на тима Мартин Уитмарш, седнал между двамата си усмихнати пилоти, заяви от своя страна, че истината е, че никой не би могъл да бъде напълно сигурен в това как ще се развие утре състезанието.

Ние всички още учим тези гуми, анализираме и предполагаме как точно ще се държат, но условията вчера бяха много различни и всъщност имаме твърде малко информация за това какво точно ще е износването – каза Уитмарш. – Реакцията ще е изключително важна, защото ако пилот остане само обиколка повече на пистата с износени гуми, може да загуби страшно много.

Хамилтън заяви още, че за жалост дистанцията между Макларън и Ред Бул, поне в квалификация не се е променила и биковете са все така напред с половин секунда. Между тях обаче вече е Мерцедес, с които той се надява да се пребори с по-добра работа с гумите:

Със сигурност ще се опитам да атакувам Нико още на старта – бе категоричен Люис. – Но трябва да се пазя много и от [Фернандо] Алонсо, и от [Виталий] Петров, защото ако някой от тях влезе между нас, ще стане много сложно.