Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън вдъхновени от 9-те победи на Фетел през 2013 г.: Казахме...

В Макларън вдъхновени от 9-те победи на Фетел през 2013 г.: Казахме си, че можем да постигнем същото. Защо не?

3823
0
Макларън F1
снимка: Макларън

Тимът на Макларън постигна с Ландо Норис победа с почти 23 секунди пред Ред Бул и Макс Верстапен в Гран при на Нидерландия, но още преди състезанието на пистата Зандвоорт в тима от Уокинг са били уверени във възможностите си. Шефът на Макларън в F1 Андреа Стела разказа, че екипът е разгледал втората половина на сезон 2013. Тогава Себастиан Фетел с Ред Бул спечели всичките девет надпревари след лятната ваканция на Формула 1. В Макларън си казали, че могат да постигнат същото.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

„Тръгвайки за Зандвоорт не сме си и помисляли, че ще постигнем толкова силно представяне в квалификацията и ще го потвърдим в състезанието, имайки предвид колко трудна бе пистата в миналото за нас. Много се радвам за отбора. Много съм щастлив и за самия Ландо. Мисля, че той доказа с това представяне какво е нивото му на конкурентоспособност. Ние винаги сме го знаели. Ландо бе безгрешен този уикенд“, коментира Стела.

„Авансът ни в представянето през уикенда на Зандвоорт е по-голям, отколкото е размерът на новостите – като подобрение на времето в обиколка от тях. Тази писта в крайна сметка изглежда пасва на колата ни много добре. Да, наличието на нови неща за болидите може би е добавило някаква скорост, но не бих казал, че от тях идва целият аванс, който имахме. Но самият факт, че излязохме на писта с ъпгрейди, които се представиха според очакванията ни, е възможност да благодаря още веднъж на целия отбор на Макларън. За качеството, за упоритата работа, която всички вършат. Има още проекти, идващи за следващите надпревари и това прави финалната част от сезона вълнуваща“, продължи шефът на тима от Уокинг.

„Мисля, че борбата за конструкторския шампионат си я имаше и преди това състезание. При пилотите определено искаме да останем здраво стъпили на земята, а фокусът ни е върху факта, че е възможно (да водим битка за титлата). Дори при разговорите си разгледахме какво стори Фетел през 2013 г. и си казахме, че можем да постигнем същото. Защо не?“, посочи ръководителят на Макларън в Гран при

„Трябва да останем съсредоточени. Трябва да мислим, че е възможно. Трябва да отбележа, че представянето в това състезание е много окуражаващо. Същевременно не бива да забравяме, че то се случи на писта, която бе удобна за болида ни – като Унгария. В момента изглежда много неща зависят от конфигурацията на трасето. На Зандвоорт определено надскочихме очакванията и в квалификацията, и в състезанието. Износването на гумите при нас бе толкова добро, че Ландо бе в състояния да запише в последния тур най-бързата обиколка в надпреварата“, посочи още шефът на Макларън в F1.

Стела отказа да отписва Ред Бул, казвайки, че на определен тип писти отборът от Милтън Кийнс е много силен. Според него Оскар Пиастри също бе достатъчно бърз вчера, за да стигне до подиума.

„За съжаление той се оказа залостен зад [Шарл] Льоклер и не можа да го изпревари“, добави шефът на Макларън.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)