Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън загубихме твърде много точки през сезона, призна Уитмарш

В Макларън загубихме твърде много точки през сезона, призна Уитмарш

30
0
Мартин Уитмарш

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш призна, че тимът му е изгубил прекалено много точки по време на сезон 2012 г. Затова една от целите за следващия сезон ще е да се печели максимум актив във всеки един от стартовете.

 

Сезонът започна вихрено за екипа с победа на Дженсън Бътън, но още в следващите надпревари започнаха да се трупат проблемите в бокса. В последното състезание в Бразилия Люис Хамилтън водеше преди да отпадне заради катастрофа – за трети път в последните 7 надпревари бе лидер в колоната и отпадна.

 

Макларън нямат състезание без точка през приключилия сезон, но в битката на екипите отстъпиха на Ферари, чийто автомобил започна трудно шампионата преди да навакса част от изоставането си. МР4-27 нямаше чак толкова голям проблем като F2012 и въпреки това екипът от Уокинг е зад този от Маранело.

 

Не си представяхме финала по този начин, а и според мен болидът ни бе добър, конкурентоспособен през втората част от сезона – коментира Уитмарш. – Мисля, че колата бе бърза през по-голямата част от годината, но в бъдеще трябва да взимаме всички възможни точки. Твърде сериозен актив се изплъзна между пръстите ни през 2012-та. Много отбори са доволни от това, но не и ние. Въпреки всичко вярвам, че имаме добра основа за догодина, сравнителна стабилност на правилата и би трябвало да разполагаме с приличен автомобил и през 2013 г.