Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън заложили на сигурността след отпадането на колите на Рено

В Макларън заложили на сигурността след отпадането на колите на Рено

1263
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

В екипа на Макларън са заложили на сигурността по отношение на стратегията след отпадането на двете коли на Рено в Гран при на Германия. Това обясни спортният директор на тима Андреас Зайдъл.

Даниел Рикиардо получи повреда в изпускателната система, а Нико Хюлкенберг излетя в зоната за сигурност на последните 2 завоя и също отпадна. И от този момент нататък целта на Макларън е била да се спечелят наличните точки, без да се поемат рискове.

Затова в края Карлос Сайнц не бе извикан по-рано в бокса за смяна на гуми и поставяне на сликове. Така той загуби позиции спрямо Ланс Строл и Дани Квят, които в крайна сметка завършиха 4-и и 3-и.

Така Сайнц остана 5-и, но донесе важни 10 точки за тима. С тях преднината на Макларън пред Рено при конструкторите нарасна на 31 точки. Френският тим вече е на 6-а позиция, като бе изпреварен от Торо Росо.

„Към края на състезанието, виждайки кои пилоти отпаднаха, и това, че сред тях са тези на Рено, подходихме консервативно, обясни Зайдъл.

– Гледахме какво се случва в челото. Очевидно 2-те коли зад нас поеха риск и спечелиха от това. Ние не искахме да поемаме рискове в този момент, защото можеше да се стигне до катастрофа. Карлос е разочарован, но имайки предвид къде беше в средата на състезанието, можем да сме доволни от 5-ото място.“

Сайнц заяви, че подкрепя решението на тима, въпреки че той е смятал, че правилният момент да се спре за сликове е бил по-рано, когато това направиха Квят и Строл.

Другият пилот на Макларън Ландо Норис не взе точки. Той отпадна след загуба на мощност в 25-ата обиколка. А до този момент от надпреварата британецът се движеше пред Сайнц.

От Макларън обявиха, че причината за отпадането на Ландо не е повреда в задвижващата система. А такава в спомагателните й системи. Така моторът ще може да бъде използван отново в Унгария, без да бъдат налагани наказания на Норис.