Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън работили и по Коледа, за да са готови навреме

В Макларън работили и по Коледа, за да са готови навреме

39
0
Дженсън Бътън,Макларън

Екипът на Макларън е съкратил ваканцията си по Коледа, за да се подготви навреме с новия болид за първия зимен тест за 2016 г. Това заяви директорът по операциите Саймън Робъртс. Тимът обяви вчера, че ще представи официално новата кола на 21 февруари, ден преди да започнат изпитанията на пистата Каталуня в Барселона.

Отборът от Уокинг се е бил подготвил за първоначалния вариант за старт на сезона в началото на април и начало на тестовете през март. В последствие обаче календарът беше изтеглен с 2 седмици напред, а тестовете с около 1 седмица.

„Цялата ни програма не беше предвидена за такъв график на тестове и старт на сезона. Затова знаехме, че имаме проблем за решаване. По отношение на дизайна капацитет на инженерите беше сравнително лесно да променим плановете си. Това означаваше, че ще имаме по-малко време да свършим работата си и всеки един от нас трябва да работи повече.

Но що се отнася до колата, нещата с графика са на ръба. Трябва да минем всички тестове за сигурност на ФИА и да сме готови за първите изпитания. В тази ситуация ти не можеш просто да промениш плана си, а трябва да направиш нещо различно. И единственото решение бе да работим по време на коледната пауза. С прости думи назначихме 8 допълнителни работни смени в програмата ни за период от 5 дни.”