Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън смятат, че напредъкът е много окуражаващ

В Макларън смятат, че напредъкът е много окуражаващ

39
0

Спортният директор на Макларън Ерик Булие смята, че подобренията по колата и по двигателя в Гран при на САЩ са от изключително важно значение за тима и за работата по колата в бъдеще. За надпреварата в Остин екипът използва обновено шаси и подобрената задвижваща система в колата на Алонсо, като резултатите бяха обнадеждаващи.

Алонсо се движеше 5-и, преди да загуби мощност и да изостане извън зоната на точките, а Бътън беше финишира 7-и и беше класиран 6-и след наказание на Сайнц. И двамата показаха чудесна скорост в техничните участъци на трасето, а освен това не бяха много по-бавни на правите спрямо преките конкуренти.

„Представянето ни е много позитивно за отбора, особено в края на сезона, за да запазим морала ни за зимата, заяви Булие. – Това е също и малко възнаграждение за всеки, който е работил много здраво в екипа. Бяхме толкова назад, но всички се трудиха изключително много. Още не сме конкурентноспосбни, но се вижда ясно, че се полагат усилия.”

Булие също така коментира, че е трудно да се прецени по колко точно са допринесли подобреният двигател и новите елементи по шасито, взети поотделно. Фактът обаче, че и Бътън се представи много силно, при положение, че британецът не ползваше новата задвижваща система, е било много окуражаващо.