Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Маранело анализират представянето си на Спа

В Маранело анализират представянето си на Спа

55
0
бокс,гараж,пит,Ферари

Две основни теми са разисквали инженерите във Ферари на редовния брифинг в Маранело, анализиращ последната надпревара от световния шампионат на Формула 1: реалният ефект от последните новости в F150° Italia и причините за по-сериозното (от очакваното) влошаване на управлението с гумите медиум. Четвъртото и осмо място на Фернандо Алонсо и Фелипе Маса в Белгия предизвикаха сериозна тревога в Скудерията, където миналия месец се радваха, че вече са намерили правилната посока на работа и дори спечелиха победа.

Според анализа променливото време на Спа-Франкоршамп определено е имало голямо влияние върху работата на трасето. Реално първият истински тест на новите компоненти се състоя в надпреварата в неделя следобед, признават от Ферари – до този момент екипът (както и всички останали отбори) имаше броени обиколки на суха писта. Събраните данни тепърва ще се преглеждат и анализират. Що се отнася до гумите, то проблемите с тях съществуват на практика през целия сезон (с малки изключения) и инженерите трябва бързо да намерят решение.

Във Ферари обаче намират и някои положителни неща в Гран при на Белгия, като например темпото си със сместа софт. Екипът е убеден, че може да се справи достатъчно добре в оставащите до края на сезона надпревари.