Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Маруся не очакват повторение на успеха от Монако, но се надяват...

В Маруся не очакват повторение на успеха от Монако, но се надяват да продължат напред

60
0
Жул Бианки

Тимът на Маруся спечели първи точки в историята си в Гран при на Монако, но не очаква същото представяне в предстоящия седми кръг от Формула 1 в Канада.

Отборът от Бенбъри остава здраво стъпил на земята, но все пак е оптимистично настроен преди следващата надпревара. Целта е да се атакуват най-близките до Маруся отбори, движещи се в средата на колоната.

Много се вълнувам преди Канада – призна Жул Бианки, чието девето място в Монте Карло донесе двете точки на тима. – Колата изглежда наистина добра в момента и затова преди всеки старт ни владее оптимизъм за положителен изход. Изкарахме фантастична седмица след Монако. Беше чудесно да празнуваме с отбора след цялата упорито работа, която бе необходима, за да стигнем дотук. Този успех ще ни крепи дълго, но същевременно трябва да се съсредоточим върху следващите стартове, за да продължим напред. Не знам дали можем да вземем две точки в Канада, но трябва постоянно да демонстрираме, че сме в състояние да поддържаме темпото на Заубер. Необходимо е да направим добро състезание и според мен можем да го сторим – допълни той.

Шефът на тима Джон Буут каза, че постигнатото в Монако е изключително важен момент в историята на Маруся:

Както може да си представите, се отправяме към Канада в определено приповдигнато настроение. Монако даде важно потвърждение на позитивната посока, в която вървим, с цел осъществяване на дългосрочните ни амбиции. Канада е една от любимите дестинации на всички, макар че пистата не ни е пасвала винаги в миналото. Не очакваме да повторим успеха от Монако, но се надяваме да подчертаем последното си развитие.