Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън гласували против запазването на акулските перки за 2018 г.

В Макларън гласували против запазването на акулските перки за 2018 г.

60
0

Екипът на Макларън е гласувал против запазването на големите акулски перки върху задната част на болидите по време на среща на Стратегическата група по-рано през тази седмица, съобщава Motorsport.

Идеята на ФИА е този елемент над капака на двигателя да се запази и догодина, за да може да бъде използван от отборите за поставяне там на абревиатурите на имената на пилотите с големи букви, както е в момента.

Според правилата за следващия сезон тези перки трябва да отпаднат, а за да се запазят, трябва всички отбори в решетката да гласуват „за“, за да може това да бъде прието.

От Макларън са поискали използване на по-малка версия на перката. Доскоро се смяташе, че запазването на голямата перка ще стане факт, тъй като всички отбори били съгласни. Затова според информацията много от екипите вече работят по колите за догодина с идеята, че перките ще ги има в сегашния им вариант.

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че от една страна с по-малка перка задното крило на болидите ще се вижда по-добре. Освен това той призна, че вероятно екипът е гласувал по този начин, тъй като по-малък вариант на елемента би пасвал по-добре на концепцията на тима за колата за 2018 г.