Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън очакват повече точки от Сингапур

В Макларън очакват повече точки от Сингапур

35
0

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо заяви, че се надява екипът му да спечели повече точки в предстоящото състезание в Сингапур. На Монца той и съотборникът му останаха извън зоната на точките, като липсата на достатъчно мощност от задвижващата система на Хонда не им даде шанс да се борят с пилотите в топ 10.

„В последните няколко състезания показахме постоянство в нашето представяне и затова съм оптимист, че можем да продължим тази форма в Сингапур, каза Алонсо. – Надявам са на безпроблемен уикенд и добра надеждност, които да ни позволят да спечелим повече точки и да постигнем позитивен резултат.

Трасето е забавно, но е много неравно и предлага много предизвикателства. Продължава почти 2 часа. Колата трябва да работи добре с високи нива на притискане и има нужда от добра тракция при излизането от завоите. Печелим съм 2 пъти на това трасе, като светлините от прожекторите и феновете създават много вълнуваща атмосфера.”

Другият пилот на тима Дженсън Бътън коментира: „Пистата Марина Бей е предизвикателство като нито друго. Дори спрямо другите улични трасета. Пистата е много бърза, а бариерите са високи и много близо. А заради неравностите понякога губиш сцепление, което не можеш да избегнеш. Характеристиките на трасето поставят на много сериозен тест дори най-силното шаси и двигател.”

„За Сингапур трябва да променим драстично настройките на колата от Спа и Монца, за да пасват те на спънатата и изпълнена с много завои писта в Сингапур, добави спортният шеф на Хонда за Ф1 Юсуке Хасегава. – Колата ни има добър баланс при спиране и затова трасето трябва да подхожда на нашия отбор повече спрямо предишните състезания. Надявам се да бъдем в добра позиция да запишем точки.”

 

Ексклузвино интервю с Хасегава четете в новия брой 197 на списание ClubS1