Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън още не мислят за това кой ще е съотборник на...

В Макларън още не мислят за това кой ще е съотборник на Алонсо догодина

30
0

Екипът на Макларън още не е започнал дискусии относно това кой ще бъде съотборник на Фернандо Алонсо през следващия сезон. Това обяви състезателният директор на тима Ерик Булие.

Испанецът има договор с екипа от Уокинг и за следващия сезон, докато контрактът на другия титуляр Дженсън Бътън изтича след края на тази година. Възможно е договорът на Бътън да бъде удължен и той да остане в тима, но има вероятност и той да бъде освободен и на негово място да дойде сегашният резервен пилот на тима Щофел Вандоорн.

Последният участва в Гран при на Бахрейн, замествайки контузения Фернандо Алонсо, и се представи много добре, финиширайки 10-и. Така белгиецът донесе и първата точка за тима от Уокинг. Той наскоро обяви, че интерес към него има от страна на други отбори. Според боса на тима Рон Денис обаче Вандоорн няма да напуска Макларън и да ходи другаде.

„Не сме започнали дискусии с никой пилот, заяви Булие. – Още сме в ранен етап от сезона и би било твърде разконцентриращо за тима. Част от играта в спорта е да задържим засега преговорите с пилотите, за да запазим концентрацията им и да са в най-добрата си форма.”