Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън са наваксали изоставането си по новата кола

В Макларън са наваксали изоставането си по новата кола

50
0
Ерик Булие

В екипа на Макларън са наваксали изоставането си по отношение на новата кола за 2018 г. Това призна състезателният директор на тима Ерик Булие. Смята се, че става въпрос за забавяне от около 3 седмици.

През миналата година тимът от Уокинг взе решение да прекрати партньорството си с Хонда и да премине към задвижващите системи на Рено след 3 много неуспешни сезона с японците.

Преминаването към агрегатите на французите съответно е довело да забавяне на процеса по изграждане на новата кола заради различната философия на двата мотора, при които компонентите са разположени на различни места.

„Преминаването от Хонда към Рено не беше трудно за нас, но трябваше да бъде избран различен подход, тъй като моторът на Рено има различна конфигурация, обясни Булие пред френския Екип.

 – Това ни принуди да преработим задницата на колата. Турбокомпресорът в агрегата на Рено е единичен компонент, докато Хонда използва елементи и от двете страни на задвижващата система, което влияе върху разпределението на теглото.“