ГП на Австралия след:
Последно състезание: OAE

В Макларън са виновни за провала с Хонда, смята Екълстоун

14.09.2017 | Иво Кръстев, снимка Mirko Stange | коментара Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун смята, че в Макларън имат по-голяма вина за проваленото партньорство с Хонда. Очаква се новината да бъде обявена официално в близките дни.

Според британския милиардер екипът от Уокинг няма да бъде особено доволен и от новите си доставчици на двигатели – Рено, но това поне най-вероятно ще остави Фернандо Алонсо в F1, което според Бърни е добре за спорта.

„За Рено такава сделка е добре дошла. Ако Алонсо остане във Формула 1, това ще бъдат супер новини, но аз не виждам причина Макларън да бъдат по-щастливи с Рено, отколкото бяха с Хонда, каза Екълстоун в интервю за ESPN.

 - Не смятам, че вината за разрива в отношенията е на Хонда. Дори мисля, че е обратното - вината е в Макларън. Всеки ден те се карат с Хонда за нещо, вместо да се опитат да работят като едно цяло, което бе много глупаво от тяхна страна.”

От следващия сезон с мотори Хонда ще бъде екипът на Торо Росо, а като част от сделките досегашният пилот на екипа от Фаеца Карлос Сайнц ще премине в Рено. Последното може да се случи още от Гран при на Малайзия. 

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти