Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън са виновни за провала с Хонда, смята Екълстоун

В Макларън са виновни за провала с Хонда, смята Екълстоун

57
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун смята, че в Макларън имат по-голяма вина за проваленото партньорство с Хонда. Очаква се новината да бъде обявена официално в близките дни.

Според британския милиардер екипът от Уокинг няма да бъде особено доволен и от новите си доставчици на двигатели – Рено, но това поне най-вероятно ще остави Фернандо Алонсо в F1, което според Бърни е добре за спорта.

„За Рено такава сделка е добре дошла. Ако Алонсо остане във Формула 1, това ще бъдат супер новини, но аз не виждам причина Макларън да бъдат по-щастливи с Рено, отколкото бяха с Хонда, каза Екълстоун в интервю за ESPN.

 – Не смятам, че вината за разрива в отношенията е на Хонда. Дори мисля, че е обратното – вината е в Макларън. Всеки ден те се карат с Хонда за нещо, вместо да се опитат да работят като едно цяло, което бе много глупаво от тяхна страна.”

От следващия сезон с мотори Хонда ще бъде екипът на Торо Росо, а като част от сделките досегашният пилот на екипа от Фаеца Карлос Сайнц ще премине в Рено. Последното може да се случи още от Гран при на Малайзия.