Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мелбърн ни чакат по-високи температури в сравнение с тестовете, отбелязват Мерцедес

В Мелбърн ни чакат по-високи температури в сравнение с тестовете, отбелязват Мерцедес

35
0
Нико Розберг

Сезон 2013 г. започва с доста високи очаквания спрямо екипа на Мерцедес – особено след демонстрираната от Нико Розберг и Люис Хамилтън скорост в последните предсезонни тестове. От екипа отбелязват преди надпреварата в Австралия, че кола за сигурност е излизала в 6 от последните 10 надпревари в Мелбърн, както и че 60% от победителите на Албърт парк след това са печелили титлата в шампионата на Формула 1.

И двамата състезатели на тима очакват с нетърпение първото състезание за сезон.

Мелбърн е невероятно място, от което да стартира първенството – сподели Розберг. – Много харесвам града, а феновете на трасето винаги са фантастични и ни подкрепят невероятно. В първата Гран при отборите разбират къде са, ние ще можем да преценим как сме се справили спрямо съперниците, тъй като времената от зимната подготовка просто не казват цялата история. В момента времето в Мелбърн изглежда много горещо и ни предстои сериозно предизвикателство (ако остане такова), тъй като нямаме опит с F1 W04 в подобни условия. Най-голямото притеснение за всички ще е износването на гумите.

Хамилтън отбеляза от своя страна, че Гран при на Австралия слага начало на неговото напълно ново приключение. Той вече пристигна в Мелбърн, но няма търпение да излезе на писта.

– Австралийската Гран при винаги е била вълнуващо състезание: отборите не знаят къде са като представяне в сравнение с противниците, а като се имат предвид промените в гумите и за тази година, то просто не е ясно какво ще се случи в състезанието. Обичам пистата – улично трасе с определено неравна повърхност. То поставя пилотите на изпитание. Колата ни бе добра, издръжлива по време на тестовете – това е положителният извод преди началния състезателен уикенд. Но сме наясно, че по отношение на представянето всичко започва от нула в петъчните сесии. Така че отиваме в Австралия и да видим какво ще стане – каза още той.

Шефът на тима Рос Браун заяви, че лично той е доволен от протичането на предсезонната подготовка на отбора и от прогреса както на колата, така и на целия екип.

– Тестовете обаче са просто тренировки, а надпреварите са съвсем различно нещо. В Мелбърн температурите ще са много по-високи, отколкото тези, в които работихме досега – добави той.

Според моторспорт директора на Мерцедес Тото Волф отборът на концерна за Формула 1 е добре подготвен. Той каза също така, че целта е възможно най-добро представяне на отбора.