Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес много притеснени от предстоящото състезание в Монако

В Мерцедес много притеснени от предстоящото състезание в Монако

48
0
Люис Хамилтън

В екипа на Мерцедес са много притеснени относно предстоящото състезание за Гран при на Монако. Това призна спортният шеф на тима Тото Волф.

Заради голямото междуосие на болида и проблемите с много меките гуми миналата година Хамилтън и Ботас завършиха 7-и и 4-и в Монте Карло. Възможно е ситуацията да се повтори и тази година с оглед отново на проблемите на колата с работата на най-меките гуми.

„Много сме притеснени, каза Волф. – Видяхме миналата година, че винаги има писти, които ни пасват добре и други, на които не сме перфектни по някаква причина. Трасета като Монако, Унгария и Сингапур са такива, на които се представяме лошо.

Затова за нас е голямо предизвикателство да сме отново в Монако и да се опитаме да се справим по-добре. Още не сме разбрали защо колата не може да е бърза по завоите в Монако. Все пак тази година тя се държи по-добре и е по-предвидима.“

Самият Хамилтън също смята, че състезанието в Монако ще бъде трудно за тима и очаква в Ред Бул да бъдат особено силни, имайки предвид отличната скорост на „биковете“ в последния сектор в Барселона.

„Монако ще бъде сериозно предизвикателство, каза Люис. – Ще бъде трудно да победим другите. Даниел Рикиардо беше много по-бърз от всички в последния сектор в Барселона. А този сектор е изцяло зависим от притискането на колата. Това означава, че Ред Бул ще са много силни в Монако.“

Ексклузивно интервю с Хамилтън четете в новия брой 215 на списание ClubS1