Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес може да използват повече отборни заповеди в бъдеще

В Мерцедес може да използват повече отборни заповеди в бъдеще

19
0

Екипът на Мерцедес в F1 може да се наложи да дава по-често отборни заповеди на пилотите си в бъдеще. Това призна спортният шеф на тима Тото Волф след Гран при на Бахрейн. В надпреварата Ботас и Хамилтън се бориха за победата със Себастиан Фетел, но в крайна сметка успехът взе пилотът на Ферари.

В хода на надпреварата Валтери получи нареждане на пропусне Люис, който имаше шанс да настигне Фетел и да се бори за победата в края. Това не се случи, но в екипа са наясно, че ситуацията от последните 3 години вече се е променила, тъй като Мерцедес няма очевидно предимство и не може да остави пилотите си да се състезават напълно свободно.

„Изобщо не харесваме това, че трябва да даваме отборни заповеди, каза Волф. – Този подход не е използван през последните няколко години, но сега ситуацията е различна и се нуждае от качествен анализ. Ние искаме да дадем на пилотите си равен старт. Смятам, че им го дължим. След това виждаме какво се случва в състезанието. И правим нареждане, после ако трябва второ, защото чувстваме нуждата от победа.“

Волф заяви още, че тимът не е избирал кой ще пилот №1 преди Гран При на Бахрейн. Но намекна, че за в бъдеще това може и да стане реалност, ако заплахата за първото място от страна Ферари продължи да я има и дори се засили.

„В нашата философия като отбор досега винаги е било приоритет да дадем на пилотите си равен статут, обясни австриецът. –  Ако нашите коли са на първо и второ място, няма какво да направим. Не можем да им се бъркаме. Но ситуацията не бе такава.“