Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес недоволни от критиките на Екълстоун

В Мерцедес недоволни от критиките на Екълстоун

36
0
Дитер Цетче

Изпълнителният директор на Мерцедес Дитер Цетче заяви , че е изненадан от думите на управляващия търговските права в спорта Бърни Екълстоун, който наскоро заяви, че спортът е в най-лошото си състояние и той не би дал пари да заведе семейството си на състезание, тъй като надпреварите били твърде предвидими.

Британецът обвини също така Мерцедес и Ферари в картел по отношение на промените в правилата и недопускането на определени изменения да бъдат въведени в Гран при. Според Цетче подобни оценки биха могли да се приемат в частен разговор, но в публичното пространство изглеждат доста озадачаващо.

„Когато бяхме на Автослаона в Женева, в никакъв случай нямаше да изляза на сцената и да кажа, че никога не бих карал Мерцедес и че би било по-добре и клиентите да не го правят“, заяви Цетче.

„Не разбирам как някой, който в момента е не само изпълнителен директор, но и частичен собственик на този продукт, може да говори по такъв начин за него. Ако той действително се чувства така, то търсенето на промяна би трябвало да е предмет на вътрешно обсъждане, а не да става на всеослушание.”