Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес очакват разликата с Ферари да бъде по-малка на Сахир

В Мерцедес очакват разликата с Ферари да бъде по-малка на Сахир

70
0

В екипа на Мерцедес очакват разликата спрямо Ферари за Гран при на Бахрейн да бъде още по-малко спрямо тази в Австралия. Това заяви спортният шеф на немския тим Тото Волф. В Мелбърн шампионите имаха около 0.6-0.8 сек аванс в квалификационни условия и по-малко от половин секунда в състезателни. Според Волф обаче тези цифри ще са по-малки на Сахир, тъй като трасето пасвало по-добре на болида на Ферари.

„Имахме предимство в Австралия, но подобни (слаби) стартове лесно биха могли да ни костват победата, заяви Волф. – Пистата в Бахрейн би трябвало да подхожда на Ферари, така че очакваме дори по-малки разлики. Уикендът ще е оспорван.”

Шампионът Люис Хамилтън пък заяви, че възможността за битки между Мерцедес и Ферари през сезона е вълнуваща и иска повече състезания като това в Мелбърн, където той се забави на старта и изостана, а след това бе притискан в последните обиколки от Фетел.

„Вълнувам се само от мисълта, че може да има още състезания като това в Мелбърн, каза Хамилтън. – Ще има уикенди, в които ще сме с няколко секунди пред Ферари или гума до гума, и такива, в които те ще са пред нас. И това ще е много интересно. Състезанието в Бахрейн беше забавно през последните 2 сезона, дано и сега да е така