Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес ще дадат повече свобода на Розберг и Хамилтън

В Мерцедес ще дадат повече свобода на Розберг и Хамилтън

48
0

В екипа на Мерцедес са решили да дадат повече свобода на пилотите си Люис Хамилтън и Нико Розберг да се борят на пистата. Това обяви спортният шеф на тима Тото Волф. Двамата спореха за титлата през последните 2 години, като победител и в двата случая излезе британецът. На няколко пъти обаче те имаха сериозни битки, стигащи до удари и прекрачване на границите на допустимото.

За новия сезон, вместо да ограничават техните стратегии, избор на гуми или да им казват какво да правят, за да бъде битката проведена по най-добрия начин, от Мерцедес ще оставят двамата да решава как да провеждат своите състезания. Има вероятност и през новия сезон колата на Мерцедес да е със сериозно предимство пред останалите конкуренти, което ще означава, че отново Хамилтън и Розберг ще определят шампиона.

„В тима гласувахме да намалим нашето участие в битката между двамата. През 2013 г. имаше много напрежение върху нас, трябваше да търсим определени резултати, да печелим състезания, и очевидно се справихме добре. През 2014 година спечелихме шампионата и доказахме, че това не беше просто изключение – следващия сезон го повторихме.

Но за да задържим това ниво, опитахме да вкараме един вид рамка или някаква структура в отбора. Понякога това работеше, понякога не чак толкова. Научихме някои доста интересни уроци във времето, в което се развивахме като организация. С Нико и Люис сме заедно вече няколко години и всичко работи много добре. Така че дължим както на тях двамата, така и на целия свят на Формула 1 да ги оставим да се състезават свободно.“

Волф не смята, че това ще бъде от помощ за основния конкурент на отбора – Ферари. „Не смятам, че това ще им помогне. Ние просто намаляваме правилата, свиваме рамката просто защото се чувстваме удобно да работим един с друг. Има огромно уважение между отделните индивиди в отбора. Не се страхувам, че новият сезон ще бъде различен от предния.“