Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес смятат, че няма да се наложи смяна на трансмисията на...

В Мерцедес смятат, че няма да се наложи смяна на трансмисията на Розберг

25
0

В екипа на Мерцедес смятат, че не би трябвало да се наложи смяна на скоростната кутия в болида на Нико Розберг за предстоящата Гран при на Унгария. В официално изявление говорител на Сребърните стрели заяви, че в тима са „оптимисти”, че трансмисията е здрава и пилотът ще може да кара с нея.

Германецът получи проблем в трансмисията в края на предишното състезание във Великобритания, като тя блокира на седма предавка. С промяна на режима на работа на колата нещата се оправиха, но заради инструкцията да избягва използването на въпросната 7-а предавка Нико бе наказан с 10 секунди. Така той се смъкна от 2-о на 3-о място в крайното класиране. Но тогава в екипа на бяха наясно дали проблемът е много сериозен и дали това ще доведе до смяна, която би означавала 5 места назад в стартовата решетка.

Сега в Унгария тимът е направил инспекция на скоростната кутия пред наблюдател на ФИА, като първоначалната диагностика е показала, че трансмисията не е повредена. За момента решението на тима е Нико да кара с нея по време на свободните тренировки, а през това време тимът ще анализира дали има някакви проблеми и потенциални заплахи за повреда в останалата част на уикенда.