Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес спестиха гуми

В Мерцедес спестиха гуми

30
0
Монца,Нико Розберг

Михаел Шумахер и Нико Розберг ще стартират от осма и девета позиция в утрешното състезание за Гран при на Италия на пистата Монца. Тимът реши да използва нетрадиционна тактика в днешната квалификация, за да има по-добър шанс в надпреварата.

Михаел Шумахер направи само едно излизане във финалната част на квалификацията с мекия тип гуми Софт и запази един чисто нов комлект.
Нико Розберг пък кара накрая с по-твърдите гуми Медиум и утре ще стартира с тях в състезанието. Той запази два чифта нови меки гуми, след като ползва третия комлект Софт във втората фаза.

Използването на гумите ще е ключово за утрешното състезание и ние взехме предвид факта, че и с двата автомобила трябва да започнем състезанието с гумите им от днес – каза Рос Браун. – За Нико избрахме стратегия с твърдите гуми, която ще му даде много интересни възможности за утре. Михаел реши да използва меки гуми в Q3, но само един комлект. Така и двамата ни пилоти имат нови гуми за утре и гледаме с оптимизъм към състезание с много събития.

Михаел Шумахер каза, че според него всичко е преминало по план и не мисли че биха могли да бъдат по-напред на стартовата решетка.

Може би все пак бих могъл да съм една позиция по-напред – анализира седемкратният световен шампион. – Но не направих идеална първа обиколка. Опитах се и да използвам въздушната струя на Люис (Хамилтън), но той блокира колелата на втория шикан и аз тръбваше да направя същото. Все пак имам нов чифт меки гуми за утре, което би трябвало да направи състезанието ми по-лесно. Видяхме вчера, че скоростта ни в състезателно темпо е много добра, а аз бях много по-концентриран върху него и използването на гумите в него.

Нико Розберг бе доволен от квалификацията днес и каза, че във втората и част колата му е демонстрирала отлична скорост на Монца, а решението да участва в края с твърдите гуми и да стартира утре с тях му дава интересни опции. Така той се надява на хубаво състезание утре.

Спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг бе най-скептичен в анализа си. Той каза, че въпреки всичко тимът му може да се надява най-много на резултат като този на Спа преди две седмици.