Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес не разбират напълно откъде дойде скоростта в квалификацията, Волф: Този...

В Мерцедес не разбират напълно откъде дойде скоростта в квалификацията, Волф: Този сезон е колебание между депресия и радост

Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Полпозишънът на Джордж Ръсел за Гран при на Унгария бе неочакван и за пилота, и за тима му Мерцедес. Люис Хамилтън остана седми след проблем с DRS-а му. Седемкратният световен шампион отбеляза след квалификацията, че в екипа не са били съвсем наясно колко бърз е автомобилът в сесията за определяне местата на грида.

„Автомобилът не вървеше добре в последната свободна тренировка, но бе силен в квалификацията. Не бяхме наясно точно колко и откъде дойде това темпо. Не знам и каква ще е състезателната ни скорост. Надявам се да съм в състояние да атакувам“, каза Хамилтън.

Колкото и да бе доволен от първата позиция, Ръсел също не скри, че тимът не бе съвсем наясно как се получи така, че се оказа пръв.

„Трябва да прегледаме данните и да разберем откъде дойде тази скорост. Имаме някои идеи, но не разбираме напълно темпото. Разликите във Формула 1 са изключително малки и когато влезеш в перфектен прозорец, колата ти просто литва“, добави Джордж.

В Мерцедес се радваха предпазливо на полпозишъна. Шефът на тима Тото Волф посочи, че настоящият сезон е болезнено упражнение за отбора от Бракли, по време на което разположението на духа се мени непрекъснато.

„Този сезон е колебание между депресия и радост. Понякога тези настроения се сменят ден за ден. В петък изпробвахме неща, които изобщо не проработиха, но пък ни дадоха в известна степен посоката на работа за събота. Но честно казано, тази година е едно болезнено упражнение. Представянето в квалификацията тук бе един от онези дни, когато нещата се получават противоположно на всички тенденции. Ако в неделя успеем да покажем, че състезателното ни темпо не е пострадало, то ще приема цялото нещо за една солидна позиция“, обясни ръководителят на Мерцедес в F1.

„Целият ни отбор се труди изключително упорито да обърне нещата, за да сме отново конкурентоспособни. И тук бих искал да изразя личното си възхищение и от двамата ни пилоти. От това колко лично приемат нещата и как допринасят за работата и развитието ни. Сега не седя тук, твърдейки, че сме се върнали в битката за шампионата, само защото сме на полпозишън. Но независимо дали резултатът е второ място състезание или 14-то в свободна тренировка, и двамата запазват спокойствие. Подхождат изключително рационално и се стараят да научат, да разберат всяка подробност. Дори неща, които привидно нямат значение, тъй като проблемите ни са наистина сериозни.“

„Петъкът беше толкова ужасен ден, но Люис демонстрира истински лидерски качества на срещата ни. Запази положителното разположение на духа и на екипа. А заедно двамата ни пилоти, които са на толкова различен етап в кариерите си, са невероятна сила и поддържат духа ни висок.“

„Разочарованието за Люис в квалификацията (на Хунгароринг) бе огромно, защото в деня, когато колата за първи път е достатъчно силна, за да се бори за полпозишън, неговият DRS внезапно блокира. Ситуацията не би могла да е по-лоша. Той се бори толкова упорито цяла година този болид да е бърз… Но същевременно е изключително добър във възприемането и осмислянето на ситуацията. Надпреварата е друга възможност. Имаме прилично състезателно темпо и той би могъл да се бори напред“, каза още шефът на Мерцедес в Гран при.