Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес използваха петъчния ден за тестове

В Мерцедес използваха петъчния ден за тестове

54
0

Въпреки че не блестяха особено много в двете свободни тренировки, от екипът на Мерцедес изразиха задоволство от свършената работа в петъчния ден. Михаел Шумахер и Нико Розберг изпробваха множество нови части и като цяло бяха плътно един до друг през цялото време.

“Имаме известен напредък”, обобщи деня Розберг. “Не беше перфектния ден, защото загубихме известно време заради оценяването на новите части. Все пак получихме интересни резултати. В края на деня баланса бе много добър, така че определено мога да бъда щастлив от постигнатото днес.

Има още известни въпросителни и затова сесията утре сутринта ще е много важна за нас. Първите впечатления е че сме постигнали напредък, но колко сериозен е той ще видим утре.”

“Не мога да оценя напълно случилото се днес, защото не знаем, кой с какво количество гориво е тренирал”, измъкна се леко Михаел Шумахер. “Трудно е да се каже колко голям е напредъкът ни, защото е немислимо да правим сравнение с представянето ни в Монако, където пистата е съвсем различна.

Мисля че сме във вярната посока и всичко е въпрос на това да се развиваме по-бързо от конкурентите ни.

Завой номер осем отново е голямо предизвикателство, което доставя и много удоволствие. Някои неравности там ме изненадаха, но въпреки това чувството е прекрасно. Надявам се утре да се представим още по-добре.”

“Доста богат на впечатления ден за нас, защото изпробвахме много нови части”, обясняваше и Рос Браун. “Винаги е трудно да се вграждат нови решения без предварителни тестове.

Но въпреки това свършихме чудесна работа. И двамата пилоти бяха доволни от колите си, но присъдата ще бъде произнесена в неделя. Имаме наистина добра скорост в дългите серии.”