Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес може да имат проблеми със загряването на гумите в квалификацията

В Мерцедес може да имат проблеми със загряването на гумите в квалификацията

1673
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Спас Генев

В екипа на Мерцедес смятат, че може да имат проблеми със загряването на гумите в квалификацията в Монако. Това заяви главният състезателен инженер на тима Андрю Шовлин. Люис Хамилтън и Валтери Ботас бяха значително по-бързи от съперниците си по време на първите 2 свободни тренировки.

Според Шовлин обаче на пилотите на тима е отнело твърде много време, за да загреят гумите софт. А това може да създаде неприятности за двамата по време на решителната сесия за място на старта в събота.

„Изглежда още имаме проблеми да извадим най-доброто в първата обиколка с гумите софт, въпреки по-високите температури следобед във втората сесия, каза Шовлин.

– Задача №1 за нас е да накараме гумите софт да работят както трябва още в първата бърза обиколка. Времената ни в тренировките бяха добри, но ни трябваха много обиколки, за да достигнем до тях. А квалификацията е важна на това трасе.“

Шовлин каза още, че тренировките за Мерцедес са преминали много гладко, но подчерта, че трафикът е попречил на тима да събере толкова данни, колкото би искал.

„Колата беше много добре балансирана, когато гумите загряха, обясни Андрю. – Започнахме втората сесия с медиум, които работиха чудесно. В дългите серии се натъкнахме на много трафик и пилотите ни не можеха да направят 2 чисти обиколки една след друга. Това означава, че нямаме много информация за представянето на гумите в състезателни условия.“