Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес не са напълно доволни от колата си

В Мерцедес не са напълно доволни от колата си

26
0

Приличен резултат в надпревара записа най-после Михаел Шумахер след завръщането си във Формула 1. Германецът се нареди 4-и в Гран при на Испания, като се защити чудесно от атаките на Дженсън Бътън (Макларън).

– Беше доста забавна надпревара за мен – от самото начало. А и знаехме, че няма да имаме шанс за подиум, ако всичко протече нормално. Но не съм особено щастлив от факта, че днес основно бях в позиция да се отбранявам. Можех да се надявам единствено на проблем при съперниците, за да печеля места. Битката с Дженсън бе интересна, макар възможностите ми да бяха ограничени до това да не му дам възможност да ме изпревари. Разликата спрямо най-бързите е твърде голяма, за да съм наистина щастлив от това състезание. Надявам се, че характеристиките на трасето в Монако ще паснат повече на автомобила ни – каза Шумахер.

За първи път от началото на състезателната година пък Нико Розберг имаше очевидно лош уикенд, приключил с незавидната 13-а позиция.

– Подобренията по автомобила ни просто не проработиха за мен. Дадох най-доброто от себе си в квалификацията, но осмо място на грида не бе желаното от мен. В надпреварата пък Роберт [Кубица] не ме видя и бях избутан извън трасето. След това се случи проблемът при спирането в бокса, което ме прати още по-назад – обясни Нико.