Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес разочаровани от 6-о и 7-о място на грида

В Мерцедес разочаровани от 6-о и 7-о място на грида

47
0

Шести и седми на грида за Гран при на Монако се класираха пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер. По-младият състезател отново се наложи над именития си съотборник.

– Темпото ми до квалификацията и в първите й две части бе толкова добро, че позицията ми е разочароваща – призна Нико, който бе най-бърз в Q2. – Надявах се да се състезавам от първа редица след представянето си във втория сегмент, но накрая нещата просто не се подредиха. Трябваше да преодолея сериозен трафик, а и допуснах грешка в може би най-бързата си обиколка. Съвсем на финала гумите не бяха в оптимална форма.

Шумахер заяви от своя страна, че е използвал максимума от потенциала на автомобила си.

– Тази квалификация потвърди, че разликите между отборите са малки, но не толкова малки, че ние да имаме някаква полза. Смятам, че всички се справиха страхотно по време на сесията, от която мнозина се опасяваха. През повечето време бях на чисто трасе освен в случая, когато Нико ме забави без умисъл. Хубавата новина е, че съм от вътрешната страна, а това е добра позиция. Стартовете ни напоследък са добри и затова се надяваме да наваксаме едно-две места в състезанието – каза Михаел.

И шефът на тима Рос Браун мислеше, че пилотите му са имали шанс за по-добро класиране на грида, признавайки, че екипът не се е справил с условията и гумите.

– Освен това не ги информирахме съвсем добре относно това къде се намират на трасето в течение на Q3. А представянето на Нико в предходния сегмент е ясен индикатор за какво трябваше да се борим – допълни англичанинът.