Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес са много по-бързи спрямо останалите водещи отбори, смята Гасли

В Мерцедес са много по-бързи спрямо останалите водещи отбори, смята Гасли

1600
0
Гран при на Испания 2019
снимка: Майкъл Потс

Колата на Мерцедес е много по-бърза от тази на другите водещи отбори. Това смята пилотът на Ред Бул Пиер Гасли. Екипът на Сребърните стрели записа убедителна двойна победа в Гран при на Испания. Първи стана Люис Хамилтън, следван от Валтери Ботас.

Предимството на двамата пред пилотите на Ферари и Ред Бул беше около 0.8 сек на обиколка в квалификационен и малко по-малко в състезателен режим. Според Гасли това е показателно за голямото предимство на болида W10 спрямо останалите конкуренти.

„Колата на Ферари е много бърза на правите и в тима имат най-добрия двигател, заяви Гасли. – Но в завоите ние в Ред Бул изглеждаме по-бързи от тях. Мисля, че имаме шанс да сме пред тях и в следващите състезания.

Мерцедес обаче са недостижими. Ако погледнем обективно тяхното темпо, те са направили голяма стъпка напред. Мисля, че те са много по-бързи от нас и от Ферари.“

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко заяви в тази връзка, че в Мерцедес са притеснително по-бързи спрямо останалите в бавните завои. А в следващия кръг от сезона в Монако има много такива.

„Знаем къде губим време, каза Марко пред Salzburger Nachrichten. – Генерално не сме по-бавни от Мерцедес, но губим време в някои много специфични, но достатъчно значителни завои. Направихме стъпка напред, но в Мерцедес изглежда, че са направили две. Все пак сме доволни, че изпреварихме Ферари.“