Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес са твърде бързи тук, смята Верстапен

В Мерцедес са твърде бързи тук, смята Верстапен

1769
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Спас Генев

Колите на Мерцедес са били твърде бързи в днешните 2 тренировки за Гран при на Монако. Това смята пилотът на Ред Бул Макс Верстапен. Затова целта на холандеца е да победи състезателите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер в следващите дни.

Макс беше много бърз в първата сесия, където завърши 2-и и изостана само на 0.059 сек от лидера Хамилтън. Във втората обаче не успя да направи чиста бърза обиколка с малко гориво със софт. Причината беше воден теч, дошъл след счупване на радиатор.

„Във втората тренировка, когато всички сложиха втория комплект гуми софт, имахме воден теч от радиатор, защото някакви останки по пистата бяха влезли в кутиите и бяха разрушили един от радиаторите“, обясни Верстапен.

„Затова трябваше да го сменим. Мисля обаче, че в Мерцедес бяха твърде бързи днес. Но разликата между 2-ия отбор (Ферари) и 3-ия (Ред Бул) може да бъде наваксана. При смяната направихме и промени по настройките, за да видим дали работят. Оказа се, че не.“

Според Верстапен в тима са уверени, че с първоначалните реглажи на автомобила нещата няма да са зле. А балансът на колата с тях е бил добър.