Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес се чудят на какви настройки да заложат – за суха...

В Мерцедес се чудят на какви настройки да заложат – за суха или мокра писта

35
0
Михаел Шумахер

Времето определено имаше решаваща роля, но най-доброто постижение за сесията на Михаел Шумахер от сутрешната свободна тренировка на пистата Спа-Франкоршамп бе прекрасен начин за немския пилот да започне уикенда, в който празнува 20 години от дебюта си във Формула 1. Резултатът му следобед далеч не бе толкова добър – той се нареди 11-и, но въпреки това бе категоричен, че усещането при излизането на трасето днес е било наистина специално.

Много неща са се променили тук през последните 20 години, но времето определено не е! – усмихнато коментира седемкратният световен шампион. – Днешният ден бе типичен за Спа и направихме много малко обиколки на суха писта. Така и не можахме да се трудим кой знае колко по настройките, макар че се постарахме да използваме максимално времето, когато не валеше. Няма да е никак леко обаче да се открие оптималният вариант за неделя, тъй като времето ще продължи да е непредсказуемо – допълни той.

Нико Розберг от своя страна бе малко по-напред в подреждането: на шеста позиция, като той определи сесиите си за добри.

Научихме много за баланса на колата на сухо трасе – каза шефът на тима Рос Браун. – Предизвикателството за неделя ще е дали да изберем реглажи повече за сухо или да наклоним везните в полза на мокра писта. Първо ще видим какво ще е времето утре, а след това ще се съсредоточим върху това какво можем да очакваме от надпреварата, не толкова от квалификацията.