Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес се надяват на дъжд за състезанието

В Мерцедес се надяват на дъжд за състезанието

39
0

11-о и 12-о време постигнаха пилотите на Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розберг в официалната тренировка за място на стартовата решетка за Гран при на Белгия. И двамата обаче са с наказания и няма да запазят тези позиции утре. Седемкратният световен шампион ще загуби 10 места заради поведението си срещу Рубенс Барикело (Уилямс) на Хунгароринг. По-младият му колега пък отнесе санкция за сменена скоростна кутия.

– Наистина ми се искаше да съм в топ 10 и вярвам, че можех да го постигна, но за съжаление влязох в трафик в последната си обиколка – призна Шумахер. – А като знам, че отивам и 10 места назад, то наистина се надявам утре времето да е променливо. Това поне ще донесе някакво раздвижване и би могло да ни е в полза, но със същата сила може и да ни навреди.

Розберг избра настройки, ориентирани повече към мокра писта, тъй като смята, че единственият му шанс за добро класиране утре е да завали. Той допълни, че MGP W01 като цяло не е имал прилепяне в днешния ден, но трафик попречи и на него в най-бързата му обиколка.

– Очевидно е, че уикендът ни е труден с всички проблеми, които ни се струпаха на главите. В отделни части на квалификацията не изглеждахме твърде зле, но имаше проблем с пилот, който задържа и двамата ни състезатели, а бе в обиколката си за прибиране. Михаел и Нико изпуснаха Q3 с много малко по вина на друг, а това е крайно разочароващо – коментира шефът на тима Рос Браун.