Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес се надяват на добър финал

В Мерцедес се надяват на добър финал

47
0
Нико Розберг

Пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер се надяват да приключат добре сезон 2010 г., който не бе никак лек както за тях, така и за отбора им. И двамата се класираха в зоната на точките в състезанието на Интерлагос.

– Наистина много харесах първото ни посещение на Яс Марина в края на миналия сезон. Пистата е интересна за каране с уникална конфигурация и необикновено излизане от питлейна. Програмата пък е така направена, че и форматът на целия уикенд не е като навсякъде. Хубаво е, че се върнахме в точките след Гран при на Бразилия и се надяваме да приключим сезона с още един добър резултат преди да насочим вниманието си към догодина, когато определено ще сме по-силни – обясни Розберг.

Седемкратният световен шампион от своя страна имаше доста проблеми в първата година от завръщането си във Формула 1. Очакванията към него бяха огромни, но в крайна сметка бе осъзнато, че дори Шумахер не е в състояние да промени някои неща.

– Изкарахме доста окуражаващ уикенд в Сао Пауло, въпреки че на пръв поглед не пролича особено много. Но темпото ни и в квалификацията, и в надпреварата бе удовлетворяващо. Последният състезателен уикенд в Абу Даби ще е вълнуващ за мен, тъй като за първи път ще карам на впечатляващата писта там. Ясно е, че основният фокус ще е върху битката за титлата, така че ще имаме възможност да работим спокойно и концентрирано върху собственото си представяне. Сигурен съм, че всички в екипа са мотивирани за един чудесен финал – коментира Михаел.