Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес ще помогнат на Ботас да си намери отбор, ако загуби...

В Мерцедес ще помогнат на Ботас да си намери отбор, ако загуби мястото си

3160
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Спас Генев

В екипа на Мерцедес ще помогнат на Валтери Ботас да си намери друг отбор, ако бъде освободен след края на сезона. Това заяви шефът на Сребърните стрели Тото Волф.

В последно време финландецът не се представя никак добре в състезанията. Затова е напълно възможно от следващия сезон да бъде заменен с Естебан Окон. Французинът в момента е резервен пилот на Мерцедес.

Волф вече заяви, че в екипа ще избират между Ботас и Окон за това кой ще бъде съотборник на Люис Хамилтън през следващия сезон.

„Ние сме отговорни както за нашите млади пилоти, така и за тези, които в момента се състезават за нас. Няма да предприемем нищо, което да направи кариерата им в бъдеще по-трудна, каза Тото Волф.

Каквото и решение да вземем спрямо даден пилот, ние ще се съобразим с възможностите му да отиде някъде другаде. Това се отнася за Естебан, ако иска да прогресира в друг тим. Или ако някой ден той пожелае да се върне при нас в Мерцедес.

Отнася се и за Валтери, който да може да си намери друг отбор и да има „меко приземяване“, ако не остане при нас. Той го заслужава, защото показва страхотна скорост в квалификацията в Гран при на Унгария.“