Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес смятат, че ще са по-конкурентни в Унгария спрямо предишните години

В Мерцедес смятат, че ще са по-конкурентни в Унгария спрямо предишните години

1158
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън спечели в Унгария миналата година, снимка: Мерцедес

В екипа на Мерцедес смятат, че ще бъдат по-конкурентни в предстоящата Гран при на Унгария спрямо предишните няколко сезона. Сребърните стрели спечелиха състезанието миналата година чрез Люис Хамилтън. През 2016 г. британецът също триумфира.

В другите 3 състезания на това трасе от новата турбо ера през 2014, 2015 и 2017 г. обаче в Мерцедес бяха победени. В първия случай успехът бе за Даниел Рикиардо с Ред Бул, а в другите два първи стана Себастиан Фетел с Ферари. След лошото състезание в Германия, сега в Мерцедес са амбицирани за реванш.

„Имахме болезнена неделя на Хокенхайм, каза Волф. – Допуснахме грешки, взехме неправилните решения и си тръгнахме само с 2 точки. Но още на следващия ден бяхме обединени и решени да обърнем нашите слабости в силни страни.

Поехме нашите отговорности за грешките и ще се върнем по-силни след случилото се. В последните години Хунгароринг беше предизвикателна писта за нас. Успяхме да спечелим миналата година на това трасе. Има няколко причини да вярваме, че нашата кола може да бъде по-конкурентна на него тази година спрямо предишните.“

По отношение на конкуренцията, Волф заяви, че от Ферари от началото на сезона са силни на късите писти. И очаква в Скудерията да са конкурентни и в Унгария, където трасето също е по-кратко. Австриецът смята, че и от Ред Бул ще са силни, след като спечелиха 2 от последните 3 състезания.

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер пък е на мнение, че в Мерцедес ще са изключително бързи на Хунгароринг.

И причината за това е невероятната скорост на болида им в бавните завои. А такива на трасето край Будапеща има много.